Sunday, July 15, 2012

Picknick

Igår var det väldans trevlans, när GoGoNihon ordnade samkväm i Yoyogi-parken med folk som går i skolorna de företräder, samt inbjudna japanska gäster. Förutom de sistnämnda var det nästan enbart svenskar och italienare på platsen, samt högljudda syrsor i träden. Och en tryckande värme. Det är bastu varje dag här, och de säger att de lär bli ännu värre i augusti... Får köpa såna där kylplåster som Mäster Arino har.

I alla fall, jag var en av de första på plats, men efter nån timme var det fullt med folk på filtarna, vattenkrig i periferin och god stämning. Två japanska tjejer, Yuki och Aki(Snö och Höst, must be nice), satte sig vid oss, och kunde prata god engelska, medan vi försökte använda  de få japanska fraser vi kunde. Men mest blev det ju engelska. När alla hade minglat några timmar gick vi en grupp mot Harajuku för att se om det fanns något att äta. Det gjorde det nästan inte. Harajuku är ett flashigt modeshoppingområde, så det var mest balla fik och sånt. Aki ringde över sin kompis Sayaka, som följde med oss. Till sist hittade vi ett ställe med italiensk mat som hade plats för 7, och det var både gott och hyfsat billigt, speciellt med tanke på området.

Trevligt med umgänge och söta flickor, men sen blev det Dwarf Fortress resten av kvällen. Nån måtta får det ju vara. Hmm, plugga ja... är det redan söndag? Nå, vi är lediga imorgon också iaf, det är Havsdagen.

 Det första man ser när man stiger av tåget vid Harajuku är en djungel.
Jag älskar den supertäta växtligheten här.

 Utsikt från filten i Yoyogi Park. Det är en enorm park, och det är alltid en massa saker som händer,
folk som gympar och dansar, spelar instrument, leker eller joggar. 

Den ikoniska ingången till Tokyu Plaza i Harajuku.
 
Umgänge på restaurang. Jag är helt ur mitt element, som vanligt, men man får väl deala med det. Det blir inte bättre än såhär.

No comments:

Post a Comment